Vi möter eleverna där de är

Ånnerud 2013-09-04

Nu då värmen börjar släppa taget och hösten närmar sig, kan vi blicka tillbaka på en riktigt bra sommar med utvecklande, lärorika och spännande aktiviteter. Dyklägret i början av sommaren resulterade i 5 st nyutbildade dykare, kunskaper kring tillit, samarbete och kamratskap. Jag tycker att vi lyckats haft en bra balans mellan praktiska göromål, sommarsköna aktiviteter och utvecklande individuellt förändringsarbete.

Just nu när dagarna börjar bli kortare lägger vi fokus på den kognitiva sömnskolan. Ungdomarna har fått utbildning i sömnens betydelse för välmående och förmågan att kunna hantera ångest, vilket alltid är ett centralt och aktuellt tema på Ringgården. Vi har inventerat och identifierat individuella behov och mönster och skall precis pröva nya rutiner syftande till att förbättra sömnen.

En bra motivation kan vara att försöka se fram emot något positivt och spännande i en nära framtid. Detta gör vi med det stundande hummerfisket som snart drar igång. Det är mycket jobb, men ger oftast stor belöning i form av spännande upplevelser…… och god mat!

/Claes Belfrage